Olje črne kumine je že tisočletja prisotno v kulinariki, tradicionalni ljudski uporabi in za nego telesa. Znano je predvsem na bližjem vzhodu in v jugovzhodni Aziji. Direktni prevod arabskega imena rastline pomeni „posvečena semena“. Olje je ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz svežih semen črne kumine, po katerih ima tudi značilen vonj.

Pri negi kože olje črne kumine uporabljamo za suho in občutljivo kožo. Olje izboljša strukturo kože in jo naredi bolj gladko in prožno. Poleg tega je znano, da odpravlja atopijo in drobne težave.

Krema obogatena z oljem črne kumine je primerna za nego, zaščito in preprečevanje problemov s kožo. Krema vsebuje hladno stisnjeno egipčansko olje črne kumine in je dodatno obogatena z izvlečki islandskega lišaja, ognjiča, kamilice, fitosteroli ter vitaminom A in B5.

Kremna osnova je naravnega izvora iz blagih rastlinskih emulgatorjev, derivatov kokosovega olja, karitejevega masla, čebeljega voska, bio gela aloje in olja makadamije.

Krema črne kumine je zelo primerna za nego suhih in razpokanih rok v zimskem času, za občutljivo kožo in lajšanje težav z alergijami.