Koža na ustnicah je precej tanjša in bolj občutljiva kot koža na ostalem obrazu, je bolj dovzetna za učinke okoljskih dejavnikov, kot so temperatura, nizka vlažnost in drugi vplivi. Ti dejavniki naredijo ustnice suhe, luskave in razpokane, kar je lahko zelo neprijetno, ob tem pa se lahko pojavi tudi pekoč občutek.
Hempeja – konopljin balzam vsebuje ekološko konopljino olje, mandljevo in avokadovo olje, izvlečke kokosa in palme, rastlinske sterole ter vitamin E, ki poskrbijo za nego suhih, razpokanih in poškodovanih ustnic. Balzam zaradi svoje sestave odpravlja težave na ustnicah in zaščiti pred vremenskimi vplivi.

Avokadovo olje vsebuje veliko mononasičenih maščobnih kislin, vitamin E ter klorofil, karotenoide in ostala hranila.

Mandljevo olje gladi in neguje kožo, ji daje občutek mehkobe ter jo dodatno oskrbuje z vlago . Primerno je za vse tipe kože, tudi otroško nežno kožo. Uporaba se priporoča tudi pri suhi, vneti in razdraženi koži.

Konopljino olje zelo blagodejno deluje na kožo zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin.

Velikokrat probleme ustnic povzroči velika izpostavljenost vetru, hladnemu in suhemu zraku ali pa soncu, stik ustnic z dražečimi in alergenimi sestavinami v kozmetiki, ki povzročajo dermatitis. Do suhih ustnic pride tudi zaradi dihanja skozi usta, oblizovanja ustnic ali pa uporaba določenih zdravil. Zato je nega z balzamom sploh pozimi tako pomembna.